Saturday, October 31, 2009

[CZ] Vylepsene stranky geocachingu


Vsechno je uz shrnuto a popsano na hezke strance Doplnky pro Firefox. Ja chci jen vypichnout ty nejzajimavejsi doplnky, ktere sam pouzivam.


Vsechny pouzivaji Greasemonkey, coz je rozsireni prohlizece Firefox, ktery umoznuje pridavat male "skriptiky" (ktere uz nekdo napsal). Skriptiky zacnou fungovat, kdyz se v browseru objevi stranka (nebo stranky), pro ktere jsou skriptiky urceny, a udelaji na strance nektera vylepseni.


Pokud nejste Premium Member, tak nejde v Google mape v geocachingu nezobrazovat ("filter out") uz nalezene kese, nebo zobrazovat jen urcite typy kesi. Po nainstalovani Greasemonkey a tohoto skriptu to uz pujde.


Ve vasem profilu jde na geocachingu nastavit vase domovske souradnice a od nich pak jednoduse hledat nejblizsi kese. Ve standardni strance lze ale nastavit jen jedno domovske misto. S timto skriptem tam muzete mit mist nekolik.

A malickost na konec: Pro vylusteni napovedy (hintu) v popisu kese se macka "Decrypt". To ale nacte celou stranku znova (coz nekdy trva dele, nez je prijemno). Mate-li nainstalovan tento skript, tak staci tuknout primo na text napovedy a ona se hned zcitelni (nebo naopak znecitelni).

Dik vsem autorum zminenych (a mnoha dalsich) skriptu.

No comments:

Post a Comment